Terence Vliet tevreden met nieuwe plek

18 december 2013 om 00:00 Voetbal

De 25-jarige VOP-speler is door trainer Wim de Haas van aanvaller tot verdediger omgeturnd. Voor Vliet, die zaterdag met VOP pas de tweede competitienederlaag leed (2-3 tegen De Vecht), is de achterhoede geen onbekend terrein. ,,In de jeugd ben ik ook wel eens verdediger geweest." Rechtsback is de nieuwe positie voor de geboren en getogen Amersfoorter die zijn voetbalcarrière ooit bij VVZA begon. Daarna was Vliet actief voor Cobu Boys en Spakenburg. Vijf jaar geleden meldde hij zich op het sportpark Olympus, de thuisbasis van VOP. Spijt van zijn komst heeft Vliet nog geen moment gehad. De voetballer ontpopte zich al snel als een prima aanvaller die in de afgelopen jaren veel doelpunten scoorde. Vorig seizoen was hij goed voor een stuk of twaalf treffers. Met totaal 48 doelpunten voert Vliet nog steeds de lijst aan van de meest scorende VOP-spelers in de afgelopen vijf jaar. Dit seizoen staat de teller op twee, niet veel voor een speler met zoveel aanvallende kwaliteiten. ,,Voor mij is dat niet meer het belangrijkste, nu ik in de verdediging sta, " aldus Vliet. ,,Ik wil natuurlijk wel graag scoren."

AMERSFOORT - De focus van Terence Vliet ligt niet meer op het maken van goals maar meer op het tegenhouden van treffers. Een hele verandering.

De hernieuwde kennismaking met de verdediging was voor Vliet op het in augustus gehouden Amersfoorts Voetbalkampioenschap. ,,Ik ben toen als rechtsback door de trainer uitgeprobeerd." Die proef viel dermate goed uit dat De Haas al snel na de start van de nieuwe competitie besloot Vliet op die plek in de achterhoede te posteren. ,,Ik heb daarna steeds als rechtsback gespeeld." De in Hoogland wonende Vliet is tevreden over zijn nieuwe rol. ,,Ik mag niet klagen. Het was natuurlijk wel een hele omschakeling voor mij als je altijd aanvaller bent geweest. Als het aan mij ligt, blijf ik op die plek staan. Maar dat beslist natuurlijk de trainer." De kans dat De Haas zijn team wijzigt, is niet groot zoals de zaken er nu voorstaan. VOP draait namelijk dit seizoen prima. De onverwachte nederlaag tegen De Vecht was volgens insiders een incident. ,,Laten wij het hopen",zegt Vliet. ,,Alles zat ook tegen. Maar we mogen niet klagen. Tegen Almere en Waterwijk wonnen wij in de slotminuten, zaterdag was het precies andersom. De weegschaal is nog in ons voordeel. Laten wij dat zo houden."

,,Twee punten voor"

Ook voor VOP is de winterstop nu ingegaan. De competitie wordt hervat tegen CJVV. Vliet hecht veel waarde aan die lokale ontmoeting, zelfs meer dan voorgaande keren. ,,De uitslag van die wedstrijd bepaalt in grote mate hoe wij de rest van het seizoen gaan doorkomen. We staan nu twee punten voor op TOV, de nummer drie. Dat moeten wij zo houden. Loosdrecht, de koploper, is zo stabiel dat je met een tweede plek tevreden moet zijn."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie