Quick winnaar met 10 man

14 november 2012 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Zeven doelpunten kregen de toeschouwers zondag op Dorrestein voorgeschoteld in het duel tussen Quick en KDO. De Amersfoorters waren het produktiefst en hielden de punten in eigen huis: 4-3.

Na dertien minuten opende Rob Hosman de score: 1-0. Daarna was het wachten op de tweede treffer van de thuisclub maar die kwam er voor rust niet. KDO scoorde nog wel in de eerste 45 minuten met een afstandschot: 1-1.

Vijf minuten na de hervatting kreeg het publiek een fraai doelpunt van Nick Mulder te zien. Vanaf de middenstip verraste hij de doelman van KDO: 2-1. Daarna raakte Quick van slag en moest de thuisploeg binnen zeven minuten twee tegentreffers incasseren: 2-3.

De Quick'ers gaven de moed echter niet op. In de 75e minuut zorgde Ibrahim el Khalki met een afstandschot voor de gelijkmaker: 3-3. Vijf minuten later werd Jamal Belakhdar de meest gevierde speler van Quick door de winnende treffer te laten aantekenen: 4-3. Niet veel later moest Mulder met een rode kaart (twee keer geel) het veld vroegtijdig verlaten maar met tien man hield Quick de winst vast.