VOP ontsnapt aan nederlaag

14 november 2012 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - VOP had de ingebruikname van het nieuwe clubhuis zaterdag graag met een overwinning van de hoofdmacht willen vieren. Maar dat gebeurde niet. Integendeel, het had weinig gescheeld of de ploeg van trainer Wim de Haas was met een nederlaag van het veld gestapt. Pas in de extra tijd kwamen de Amersfoorters op gelijke hoogte met het hoog geklasseerde TOV: 2-2.

Na de vijf doelpunten die VOP in de vorige competitieronde tegen JSV Nieuwegein moest incasseren, was De Haas met een wat voorzichtige taktiek aan de ontmoeting met TOV begonnen. Niettemin kwam de thuisclub na een half uur met 0-1 achter te staan.

Door die achterstand was de trainer gedwongen in de tweede helft wat aanvallender te gaan spelen. Met drie spitsen slaagde VOP erin de achterstand weg te werken. Richard Pietersen zorgde uit een vrije trap voor de gelijkmaker: 1-1. Amper twee minuten later keek VOP opnieuw tegen een achterstand aan (1-2) en leek VOP het duel te gaan verliezen. Maar dat voorkwam Pietersen. De middenvelder was opnieuw met een vrije trap succesvol en bracht zijn seizoenstotaal op negen doelpunten: 2-2.