VVZA niet meer ongeslagen

14 november 2012 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - De eerste competitienederlaag voor VVZA is een feit. De Amersfoorters raakten zondag in de thuiswedstrijd tegen Legmeervogels hun ongeslagen status in de derde klasse D kwijt. Op eigen veld leed de ploeg van trainer Raymond Prins een gevoelige nederlaag: 1-4.

Na een minuut of acht moest VVZA doelman Werner Rijk die na een langdurige afwezigheid niet zijn mooiste wedstrijd in zijn carriere beleefde, al de bal uit het net halen. Ibrahim El Ahmadi kon ongehinderd aanleggen: 0-1. Dat was een vroege tegenvaller voor de thuisclub die er daarna niet in slaagde de achterstand snel weg te werken.

Het leed werd nog erger voor VVZA in de slotfase van de eerste helft. Binnen drie minuten werd Rijk twee keer gepasseerd, door Jordy de Groot (0-2) en Rowan Hogenboom (0-3).

De tweede helft was een formaliteit, zeker na een rode kaart voor VVZA'er Kevin Engelman in de 55e minuut. In de slotfase vielen nog twee doelpunten. El Ahmadi zorgde voor 4-0, waarna Marcel Pietersen uit een strafschop de eindstand op 4-1 bepaalde.