Nieuwland blijft goed presteren

14 november 2012 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Met twintig punten uit tien wedstrijden is Nieuwland bezig aan een uitstekend seizoen. De Amersfoorters zijn na hun zesde competitiezege inmiddels de belangrijkste achtervolger van de nog ongeslagen koploper De Meern.

Tegen middenmoter IJFC had Nieuwland zaterdag na de eerste 45 minuten al een rustgevende 2-0 voorsprong opgebouwd. Guitan Peters scoorde na een goede actie de openingstreffer, een kwartier na het eerste fluitsignaal: 1-0. De bezoekers waren nog nauwelijks in het stuk voorgekomen toen de thuisclub al nummer twee liet aantekenen. Na een mislukte doelpoging van Delano Flemming benutte Peters de rebound: 2-0.

In de tweede helft kwam de voorsprong van Nieuwland niet in gevaar. Joel Brandsen besliste de wedstrijd na een kwartier: 3-0. Pas in de slotfase konden de bezoekers de eer redden: 3-1.