Cobu Boys dichtbij stunt

14 november 2012 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Het is Cobu Boys zaterdag op eigen veld niet gelukt FC Almere, koploper in de derde klasse C, pootje te lichten. De slecht geklasseerde Amersfoorters waren wel dichtbij een stunt. Tot halverwege de tweede helft had de thuisclub een 1-0 voorsprong. Daarna scoorden de gasten nog twee keer (1-2) en gingen de drie punten mee naar Almere.

Vooral op basis van een goede eerste helft had Cobu Boys een beter resultaat verdiend. De Almeerders mochten blij zijn dat de lokale schutters het in de eerste 45 minuten lieten afweten.

Niet lang na de start van het tweede bedrijf kon de trouwe aanhang van Cobu Boys wel juichen voor een doelpunt. Na een overtreding van Almeerder Guillano Rodney Wongsosemito op Safa Agyazi mocht Wessel Schmidt vanaf elf meter ongehinderd aanleggen: 1-0.

Daarna verzuimde de thuisclub door te drukken en daarvoor kreeg de formatie van trainer Imam Evre de rekening gepresenteerd. Nick Stots en Erwin Haselbekke gaven Cobu Boys doelman Sander van Andel nog het nakijken. Agyazi haalde door een rode kaart het einde van de wedstrijd niet.