HVC komt tegen Achterveld tekort

12 september 2012 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Tot halverwege de tweede helft had HVC zondag in de streekderby tegen Achterveld nog uitzicht op een goed resultaat. Toen ging HVC'er Jeffrey Merts op het middenveld in de fout en kon Achtervelder Joris Schouten het derde en beslissende doelpunt laten aantekenen. Na de 1-3 volgde nog een vierde treffer van de bezoekers waardoor zij na twee competitieronden nog ongeslagen zijn met zes punten.

Na een kwartier had Achterveld al de leiding genomen. Sven van Rossum zag goed doorzetten met een doelpunt beloond: 0-1. Het antwoord van HVC kwam nog voor rust. Sallar Merbanali zorgde voor de gelijkmaker: 1-1.

In de tweede helft werd Achterveld steeds gevaarlijker. Van Rossum rondde een prima aanval van de gasten met zijn tweede doelpunt af: 1-2. HVC kon geen potten meer breken en moest in de slotfase nog een vierde doelpunt incasseren. De schutter was opnieuw Van Rossum: 1-4.