Eerste nederlaag voor VOP

12 september 2012 om 00:00 Voetbal

ZEIST - Derdeklasser VOP heeft zaterdag de eerste nederlaag in het nog vroege seizoen geleden. In Zeist verloren de Amersfoorters met 3-2 van Jonathan.

VOP moest al na een kwartier met tien man verder, omdat Wesley de Haas in het strafschopgebied een handsbal veroorzaakte en met een rode kaart werd geconfronteerd. De toegekende penalty werd door de thuisclub niet onbenut gelaten: 1-0.

Het leed werd nog groter voor de bezoekers toen Jonathan in de 37e minuut de tweede treffer liet aantekenen: 2-0. Op slag van rust werd Terence Vliet vastgehouden en mocht ook VOP een strafschop nemen. Richard Pietersen faalde vanaf elf meter niet: 2-1.

Met een man minder kreeg VOP het na rust moeilijker. Al vrij snel scoorde Jonathan voor de derde keer en was de wedstrijd in feite beslist. In de slotfase verkleinde Dave Lindeman de achterstand (3-2) maar verder kwamen de gasten niet.