Knappe zege Nieuwland

12 september 2012 om 00:00 Voetbal

HUIZEN - De eerste zege voor tweedeklasser Nieuwland in het nog jonge seizoen is een feit. De Amersfoorters rekenden zaterdag in Huizen af met AH'78. Het verschil was minimaal (2-3) maar voor de gasten voldoende voor de eerste driepunter.

Nieuwland begon heel scherp aan het duel op vreemde bodem. Na een minuut of twintig leverde dat het eerste doelpunt op. Lars Hagebeuk was de schutter: 0-1. Nieuwland kon die voorsprong in de eerste helft niet vasthouden. In de slotfase van de eerste 45 minuten was de eerste kans voor de thuisclub meteen raak: 1-1.

Vijf sterke minuten in de tweede helft leverde Nieuwland twee belangrijke doelpunten op. Delano Flemming en Hossein Mezbanali zorgden voor een 1-3 voorsprong. Een kwartier voor tijd verkleinde AH de achterstand (2-3) en werd het nog even spannend. De gasten gaven de winst echter niet meer uit handen.