Winst voor VOP

5 september 2012 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Met een 4-1 overwinning op HMS opende VOP zaterdag het nieuwe seizoen. Een mooie start voor de Amersfoorters die wel slecht aan het eerste competitietreffen begonnen.

Na een minuut of drie leverde Yannick de Vries onnodig de bal in en daarvan profiteerden de Utrechters: 0-1. De tweede tegenvaller kon na een minuut of twintig worden genoteerd. Marvin Snijders moest met een teenblessure het veld verlaten.

Zijn ploeggenoten slaagden er nog voor rust in de achterstand om te buigen in een voorsprong. Terence Vliet tekende in de 25e minuut voor de gelijkmaker: 1-1. Drie minuten later werd Mark van Houten tegen de grasmat gewerkt. De toegekende strafschop vormde voor nieuwkomer Richard Pietersen geen probleem: 2-1.

Van de vele kansen die de thuisploeg in de tweede helft kreeg, wisten alleen Emile Brouwer en Pietersen tot scoren te komen: 4-1