KVVA winnaar stadsderby

14 december 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Drie kostbare punten kon KVVA zondag bijschrijven na winst in de stadsderby tegen Amsvorde. Henk Baum was op de Dollardstraat de matchwinner: 1-0.

Met de driepunter mocht KVVA niet klagen. Eindelijk zat het de formatie van trainer John Tuithof dit seizoen een keer mee, vooral in de eerste helft. Toen kreeg Amsvorde de meeste kansen maar een schutter hadden de bezoekers niet meegenomen. Daardoor bleef KVVA in de race. De thuisploeg nam zelfs de leiding. Twee minuten na de pauze tikte Henk Baum de bal koelbloedig in het doel van Amsvorde: 1-0.

Beide teams kregen daarna kansen maar gescoord werd er niet meer. In de slotfase gingen de bezoekers alles of niets spelen. Met een kopbal op de lat was Barry Smeeing nog het dichtst bij de gelijkmaker.