VOP verzuipt in slotfase

14 december 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - VOP heeft verzuimd om aan te haken bij de top van de 3e klasse D. In en tegen Renswoude werd in het laatste kwartier een 1-3 voorsprong helemaal uit handen gegeven: 4-3.

De manschappen van trainer Wim de Haas kwamen op het kunstgrasveld van Renswoude na een kwartier op achterstand. Doelpuntenmaker was Emanuel van Voorthuizen. VOP zette halverwege de eerste helft de wedstrijd echter op zijn kop. Via twee puntgave treffers werd het 1-2 in Amersfoorts voordeel. Eerst was het Terence Vliet die zijn bewaker te snel af was, na 28 minuten maakte Marvin Snijders de tweede goal.

Diezelfde Snijders zette ook zijn handtekening onder de 1-3, zes minuten na de pauze. Wie dacht dat de wedstrijd daarmee in de tas zat, had het mis. Renswoude schoot een kwartier voor tijd via Henk van Essen de 2-3 uit een terechte strafschop binnen. Daarna werd het eenrichtingsverkeer. De achteruitlopende formatie van Wim de Haas verzoop uiteindelijk onder de druk van de Renswoudenaren. Eerst was het Ronnie van Essen, die de rebound scoorde na een schot van Nico van den Bosch. Vervolgens bracht Paul Daalmeijer via een kopbal VOP de genadeslag toe.