Driepunter voor Hooglanderveen

14 december 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Hooglanderveen heeft zich zondag op eigen veld niet door laagvlieger Zuidoost United laten verrassen. De tegenstand van de Amsterdammers was echter groter dan verwacht. Vooral in de tweede helft kreeg het duel nog een spannende ontknoping maar uiteindelijk bleef de formatie van trainer Mark Visser met 5-2 duidelijk aan de goede kant van de score.

In de eerste helft ondervond Hooglanderveen weinig tegenstand van de bezoekers. Al na twee minuten was het eerste doelpunt een feit. Na een vrije trap, genomen door Nick Kreijne, verdween de bal in de verre hoek van het Zuidoost United doel: 1-0. Een betere start had de thuisclub zich niet kunnen wensen.

Nummer twee volgde een kwartier later en was een rake kopbal van Luuk Tomassen: 2-0. Met een schitterende lobbal verkleinden de bezoekers daarna de achterstand, waarna Thom Wolthuis op slag van rust het verschil weer op twee doelpunten bracht: 3-1.

Een kwartier na rust mochten de gasten een strafschop nemen na een overtreding van Freek Tomassen: 3-2. Pas in de 85e minuut kon de bevrijdende vierde treffer voor Hooglanderveen worden genoteerd. Wolthuis benutte een strafschop en bepaalde daarna met zijn derde doelpunt de eindstand op 5-2.