Quick moet voorlopig afhaken

7 december 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Quick zal na de nederlaag (1-3) tegen koploper OSM'75 voorlopig met een mindere klassering op de ranglijst van de derde klasse D genoegen moeten nemen. Op eigen veld waren de Amersfoorter zondag niet in staat, middels een driepunter, het gat met de lijstaanvoerder kleiner te maken.

Een gemiste kans dus voor de Dorrestein bewoners die al snel na het eerste fluitsignaal van de jonge scheidsrechter Akkerman achter de feiten aanliepen. Minder sterk optreden van verdediger Mark den Boer en doelman Wesley van Beekhoven bezorgden de bezoekers in de negende minuut een voorsprong. Martijn Steenhof was de schutter: 0-1.

Voor Quick was er nog niets aan de hand, maar dat veranderde wel toen de gasten vijf minuten na de openingstreffer nummer twee lieten aantekenen. Dit keer moest de sluitpost van de thuisclub buigen voor een schot van Rafael Marcus: 0-2.

In de tweede helft probeerde Quick met man en macht de achterstand te verkleinen. Pas in de 86e minuut leverden de inspanningen van de thuisploeg een doelpunt op. Maarten Paauw bracht de spanning in de wedstrijd terug: 1-2. Een inschattingsfout van Van Beekhoven in de extra tijd deed Quick uiteindelijk de das om. Wesley van Zoolingen profiteerde daarvan: 1-3.