Snijders klopt Woudenberg

16 november 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Het verschil tussen VOP en Woudenberg was zaterdag Marvin Snijders. De snelle spits van de Amersfoortse club was met vier doelpunten verantwoordelijk voor de verrassende nederlaag (4-3) van de koploper op vreemde bodem.

Voor de start van de streekderby op sportpark Olympus was het gat op de ranglijst van de derde klasse D tussen beide partijen acht punten. Al snel na de eerste balomwentelingen leek dat grote verschil in gevaar te komen, door toedoen van Snijders. De schutter verraste Woudenberg doelman Sjoerd Versteeg al in de vierde minuut: 1-0.

De bezoekers lieten daarna het betere spel zien maar zij zagen vooralsnog geen kans VOP doelman Dennis Spoel te passeren. De uitvallen van de thuisclub waren de hele wedstrijd levensgevaarlijk. Dat bleek ook in de 19e minuut. Dit keer kreeg Snijders wel de hulp van Versteeg die de bal op knullige wijze inleverde. Daardoor kreeg Snijders de kans om het leer in het lege doel te deponeren: 2-0.

In de tweede helft toonde VOP zich nog gevaarlijker en mocht Woudenberg blij zijn dat de schade beperkt bleef. Binnen drie minuten breidde Snijders de voorsprong met twee doelpunten uit: 4-0. Pas daarna lieten de gasten zich gelden. Door drie vrij gelukkig tot stand gekomen doelpunten van Kevin Bakker (2) en Jelmer Hoekstra brak een spannende slotfase aan. Maar ook in de maar liefst veertien extra minuten kwam de winst van VOP niet meer in gevaar.