Nieuwland verrast met zege

16 november 2011 om 00:00 Voetbal

IJSSELSTEIN - De voetballers van Nieuwland hebben zaterdag de moeilijke uitwedstrijd tegen IJFC tot een goed einde gebracht. Zij bleven de nummer twee op de ranglijst van de tweede klasse B met gering verschil de baas. Johan Gelderblom, weer terug in de basiself van trainer Henk van Zoeren na een buitenlands verblijf, tekende voor de winnende treffer: 0-1.

Vooral in de eerste helft was Nieuwland goed op dreef. De ploeg gaf de tegenstanders niet de gelegenheid om in hun spel te komen. Na een minuut of twintig ving Gelderblom de bal na een hoekschop van Jelte Bakker goed op. De spits ging vervolgens een man voorbij en maakte ook van de IJFC doelman een figurant: 0-1. Vijf minuten voor rust kon de tweede meevaller voor Nieuwland worden genoteerd. Een speler van de thuisclub werd voor zijn tweede overtreding opnieuw met geel bestraft en moest dus met rood het veld verlaten.

In de tweede helft wisten de bezoekers van dat voordeel geen profijt te trekken. Nieuwland doelman Kevin Balvers moest zelfs twee keer goed optreden om de gelijkmaker te voorkomen.