Eerste nederlaag voor Quick

2 november 2011 om 00:00 Voetbal

UITHOORN - Na zeven competitieronden heeft Quick de eerste nederlaag moeten incasseren. De achtste speeldag verliep voor de Amersfoorters dramatisch. Naast het 2-0 verlies tegen Legmeervogels moet Quick door twee rode kaarten en een aantal gele kaarten op minimaal vier geschorste spelers rekenen.

In de eerste helft zag het er lange tijd niet slecht voor de bezoekers uit. De beste kansen waren voor Quick. Mike de Graaf en Khalid Alarasi waren echter niet scherp genoeg in de afwerking van de scoringsmogelijkheden. Aan de andere kant van het veld werd vlak voor rust wel een doelpunt gemaakt: 1-0.

Ook na rust acteerden de Quick'ers niet slecht. Kansen konden echter nauwelijks voor de gasten worden genoteerd. In de 62e minuut begon de ellende voor Quick. Mark den Boer kreeg wegens onbesuisd inkomen de rode kaart voor zijn neus getoverd.. De tweede uitsluiting volgde twintig minuten later. Dit keer was doelman Wesley van Beekhoven de zondebok. De scheidsrechter vond dat de sluitpost een tegenstander sloeg. Een rode kaart plus een strafschop waren het gevolg. Met negen man en een 2-0 achterstand speelde Quick verder een verloren wedstrijd.