Cobu Boys wint stadsderby

9 november 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Het eerste lokale onderonsje dit seizoen tussen Cobu Boys en De Posthoorn heeft zaterdag een verrassende winnaar opgeleverd. Weinig mensen die het Amersfoortse voetbal op de voet volgen, gaven Cobu Boys de meeste kans op de winst, gezien het beschikbare spelersmateriaal. De jonge spelers van Cobu Boys trainer Imam Evre lieten zich op eigen veld door de meer ervaren tegenstanders niet het kaas van het brood eten en eindigden als winnaar (2-0) van het vooral na rust onderhoudende duel.

De Posthoorn verloor de stadsderby omdat de ploeg van trainer Rob Snijders weigerde de kansen te benutten. De ideale scoringsmogelijkheid die Peter Hazeleger bij een 0-0 tussenstand in de 55e minuut kreeg en miste, was tekenend voor het teleurstellende optreden van de Bokkeduinen bewoners op sportpark Zielhorst.

In de slotfase van de wedstrijd kreeg De Posthoorn de rekening gepresenteerd voor het missen van de kansen. De afwerking was bij de thuisclub beter verzorgd. Thijs Grift, oud speler van APWC en normaal acterend in het vierde team van Cobu Boys, debuteerde in de hoofdmacht van de Zielhorst bewoners met een fraai doelpunt in de 72e minuut: 1-0. Nog geen tien minuten later besliste Elwin de Vries de wedstrijd met een kopbal: 2-0.