Nieuwland haalt fors uit

2 november 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Dankzij een overtuigende zege op het laag geklasseerde Unicum heeft Nieuwland zich vaster in de middenmoot van de tweede klasse B genesteld. Op eigen veld toonden de Amersfoorters geen medelijden met de formatie uit Lelystad. Na 90 minuten vermeldde een scorebord een eindstand van 6-1.

Dave Timmer had zich zaterdag geen beter optreden kunnen wensen. Trainer Henk van Zoeren had de aanvaller voor het eerst dit seizoen in de basiself opgenomen. De Amersfoorter stelde zijn oefenmeester niet teleur. Hij scoorde een van de zes doelpunten. De score was na een minuut of tien door Nordin Karraz geopend. Nummer twee nam Timmer voor zijn rekening en nog voor rust droeg ook Virginio Damo zijn steentje bij aan het succes van Nieuwland: 3-0.

Een kwartier na rust deden de bezoekers iets terug (3-1). Nieuwland kende even een mindere fase. Jelte Bakker nam vervolgens het voortouw en inspireerde zijn ploeggenoten tot grotere daden. Met een kopbal besliste Joel Brandsen het eenzijdige duel (4-1) waarna Marlon Gouverneur (strafschop) en Danny de Graaf de eindstand op 6-1 bepaalden.