Richard Moore 1-0

27 april 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Het moet heel raar lopen, wil Amsvorde zich na de 1-0 winst maandag op Saestum niet verzekerd hebben van een hernieuwd optreden in de vierde klasse van het zondagvoetbal. De Amersfoorters hebben nu een voorsprong van acht punten op hekkensluiter Achterveld, met nog drie wedstrijden voor de boeg.

Dat kan haast niet mis gaan voor de Nimmerdor bewoners die al weken goed spelen maar niet altijd daarvoor werden beloond. Tegen Saestum, de ploeg die twee dagen eerder HVC met 8-1 had afgedroogd, kreeg Amsvorde wel loon naar werken.

De winst was meer dan verdiend, alleen al op basis van het aantal kansen. De thuisclub kon er genoeg noteren maar alleen in de eerste helft viel een doelpunt. De treffer van Richard Moore na 25 minuten was wel voldoende voor de driepunter. De spits passeerde een tegenstander en werd daarna door een Zeister verdediger gevloerd. De toegekende strafschop werd door Moore zelf benut: 1-0.

In de tweede helft kwam Amsvorde wel even onder druk te staan en had de ploeg het geluk dat een inzet van een tegenstander de lat raakte. Daarna kwam Amsvorde niet meer in de problemen.