Michiel Schouten 0-1, Herman Struijk 1-1, Phillip Struijk 2-1, Mahora Hagos 3-1

27 april 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - De degradatiewedstrijd tussen de vierdeklassers KVVA en Achterveld leverde zaterdag een Amersfoortse winnaar op. Het duel werd pas in de slotfase beslist. De KVVA’ers Phillip Struijk en Abel Mahora Hagos dompelden de vele meegereisde supporters van Achterveld in diepe rouw: 3-1.

Achterveld was nog zo goed aan de belangrijke ontmoeting op het hoofdveld van KVVA aan de Dollardstraat begonnen. In de 35e minuut rondde Michiel Schouten met een fraaie kopbal een door Youri van ‘t Klooster goed genomen hoekschop prima af: 0-1. De op de doellijn staande Phillip Struijk kon het openingsdoelpunt net niet voorkomen.

De bezoekers zagen echter geen kans de voorsprong tot de rust vast te houden. In de 40e minuut verraste Herman Struijk doelman Robin van Ruitenbeek met een verraderlijk schot: 1-1.

Een remise leek na rust lange tijd de uitslag van de spannende confrontatie te worden. Tot de slotfase gebeurde er niet veel. Toen scoorden Phillip Struijk (kopbal) en Mahora Hagos (schot) vlak achter elkaar (3-1) en was het duel beslist.