Wessel Schmidt 1-3 en 2-3

27 april 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Voor Cobu Boys en DVSU stond er zaterdag niets meer op het spel. Maar zeker de Amersfoorters wilden nog wel een wedstrijd winnen maar daar slaagden zij niet in. DVSU ging met de winst (2-4) aan de haal.

Imam Evre, trainer van Cobu Boys, had met het oog op de nacompetitie doelman Sina Baghani rust gegeven. Verder kon de oefenmeester niet beschikken over Elwin de Vries (ziek) en de geblesseerde Bob van Zoeren.

Na een gelijkopgaand eerste helft viel het eerste doelpunt. Verdediger Rob Vastenburg, normaal acterend in het tweede elftal van Cobu Boys, maakte een ongelukkige overtreding. Een strafschop was het gevolg: 0-1. Twee minuten voor rust leidde balverlies in de Amersfoortse gelederen tot de tweede tegentreffer: 0-2.

Een kwartier na de pauze gaf de thuisclub opnieuw vrij gemakkelijk een doelpunt weg: 0-3. De onbelangrijke wedstrijd leek beslist maar daar dacht Wessel Schmidt anders over. De middenvelder verkleinde uit een vrije trap de achterstand: 1-3. Na die treffer kreeg een speler van DVSU een rode kaart (twee keer geel). Cobu Boys profiteerde daar van middels een doelpunt van Schmidt: 2-3. De vreugde over die treffer duurde niet lang, want nog geen twee minuten later bepaalden de bezoekers de eindstand op 2-4.