Hoogland schrijft geschiedenis

20 april 2011 om 00:00 Voetbal

Hoogland bekroonde een ijzersterk seizoen waarin tot nu toe slechts twee keer een nederlaag werd geincasseerd, met promotie naar de eerste klasse, een afdeling waarin de club nog nooit is uitgekomen. Daarmee schreef de selectie van de succesvolle trainer Ronald Heerschop zondag al geschiedenis maar daarmee is de koek dit seizoen mogelijk nog niet op.

AMERSFOORT - Vier ronden voor het einde van de competitie is het kampioenschap voor Hoogland een feit geworden. Aan een overwinning (0-1) op Houten hadden de Hooglanders zondag voldoende om de titel in de tweede klasse B in de wacht te slepen. Matchwinner in Houten was Florian Lammers. door Balt Gmelig

Mochten de Hooglanders de finale bereiken van de strijd om de districtsbeker, dan voegen zij weer een hoofdstuk toe aan de historie van de 65 jaar oude vereniging. Om die eindstrijd te bereiken, moet nog een hindernis worden genomen, Young Boys uit Haarlem. ,,Wie weet, pakken wij ook die dubbel”, reageerde een dolgelukkige Erwin Hermsen, al jaren steunpilaar in de Hooglandse defensie, na een onvergetelijke zondag. ,,Daar gaan wij wel voor.”

De eerste stap op weg naar die dubbel werd zondag gezet. Om zich van de titel te verzekeren, moest Hoogland in Houten winnend van het veld stappen. ,,We hadden er wel vertrouwen in”, zei Hermsen. ,,Zeker na die gewonnen bekerwedstrijd dinsdag tegen Hilversum. Dat was onze beste wedstrijd van het seizoen.”

Hoogland speelde geen goede kampioenswedstrijd. Hermsen had daar wel een verklaring voor. ,,Ik merkte dat er spanning in de groep zat. Je moet die wedstrijd toch winnen.” Het duel had ook zeker een andere uitslag kunnen krijgen als de Hooglanders geen geluk hadden gehad. Al heel vroeg in de partij ontsnapten de bezoekers aan een achterstand. Een speler van Houten struikelde in de tweede minuut over de voeten van Hermsen en dat was voor de scheidsrechter een reden om de bal op de stip te leggen. De thuisclub miste echter de toegekende strafschop. ,,Een meevaller voor ons”, zei Hermsen later.

Lammers zorgde na een minuut of twintig voor de winnende treffer. De aanvaller verraste de doelman van Houten met een fraaie lobbal: 0-1. Houten nam met die stand geen genoegen en maakte het de gasten nog behoorlijk lastig. Hoogland doelman Sebastiaan Bruins hield echter met diverse reddingen de nul vast, tot het laatste fluitsignaal. Toen barstte het feest los en mocht aanvoerder Sander Zweers van voorzitter Peter Vreekamp de kampioensschaal in ontvangst nemen.

Natuurlijk was de boerenkar al klaargezet om spelers en begeleiders later op de dag de traditionele rondrit door Hoogland te laten maken. Daarna werd het feest in het clubhuis voortgezet. ,,Het was echt geweldig”, waren de slotwoorden van Hermsen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie