Jeffrey Eugenia 1-1, Chris Metaal 2-2, Berry Peeters 2-3, Koen Smelter 2-4

23 februari 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - De Posthoorn is zaterdag mede-koploper in de vierde klasse E geworden na een overwinning (2-4) op De Bilt. De Amersfoorters stegen maar liefst vier plaatsen op de ranglijst door puntverlies van de concurrenten ‘t Vliegdorp, Eemboys, HMS en Zwaluwen Utrecht.

De zege van De Posthoorn kwam op vreemde bodem niet gemakkelijk tot stand. Pas na een 1-0 achterstand en een dubbele wissel die trainer Rob Snijders nog voor rust doorvoerde, veranderde het spelbeeld. Jeffrey Eugenia die later in de wedstrijd nog een strafschop had verdiend maar niet kreeg, zorgde in de 34e minuut voor de gelijkmaker: 1-1. Dat was nog wel tegen de verhouding in.

Na rust zagen de toeschouwers een veel beter acterend De Posthoorn. De ploeg dicteerde het spel maar dat leverde vreemd genoeg eerst nog een tegentreffer op: 2-1. Pas nadat de thuisclub in de 63e minuut met tien man kwam te staan door een rode kaart (twee keer geel) voor een Biltse speler, kwam de doelpuntenmachine van de bezoekers op gang. Chris Metaal (80e minuut), Berry Peeters (89e minuut) en Koen Smelter (92e minuut) bogen de 2-1 achterstand om in een 2-4 overwinning.