Richard Moore 3-1

16 februari 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Bert de Vries, trainer van Amsvorde, had met zijn ploeg zondag graag voor een stunt gezorgd tegen koploper PVCV. De Amersfoorters slaagden daar echter op vreemde bodem niet in. De thuisploeg bleef de bezoekers met 3-1 de baas.

In de eerste helft toonde Amsvorde zich nog wel gelijkwaardig aan PVCV. Beide teams kregen wat kansen die tot de blessuretijd van de eerste helft geen doelpunten opleverden. Toen werkte de defensie van Amsvorde de bal niet goed weg na een hoekschop en daarvan profiteerde de lijstaanvoerder: 1-0.

Na rust liepen de gasten achter de feiten aan. De eerste tegenvaller was een rode kaart voor de sinds kort voor Amsvorde spelende Pool Raivo Kalnins die een sliding te laat inzette en daardoor een tegenstander vloerde. Vervolgens sloeg het noodlot voor Amsvorde nog een keer toe. Danny de Beer liep tegen een voorzet van een tegenstander aan waardoor de bal achter zijn eigen doelman belandde: 2-0.

Pas na het derde doelpunt van PVCV liet Amsvorde zich gelden. Richard Moore redde in de slotfase de eer voor de Nimmerdor bewoners: 3-1.