Quick bewijst VVZA goede dienst

24 november 2010 om 00:00 Voetbal

Voor de interessante wedstrijd tegen de kampioen van de eerste periode beschikte Quick trainer Sijtze Wobbes weer over twee belangrijke spelers. Pas voor de tweede keer dit seizoen stond spits Majid Didouh in de basiself en was Mark Pot terug na een schorsing

AMERSFOORT - Quick heeft stadgenoot VVZA zondag een goede dienst bewezen door OSM’75 te verslaan. Aan twee sterke momenten in de eerste helft hadden de Amersfoorters voldoende om de naaste concurrent van koploper VVZA op een beslissende achterstand te zetten: 2-0. door Balt Gmelig

OSM, de nummer twee in de competitie, had dit seizoen alleen nog van VVZA verloren. Quick kon dus op flinke tegenstand rekenen. Dat bleek al snel zo te zijn.

OSM was het eerste half uur duidelijk de betere ploeg. De bezoekers probeerden vooral met hoge ballen op één van de twee spitsen een opening te creëren. Verder dan een gevaarlijke lob over doelman Jeen Bunnik, na een verkeerde inspeelpass van een Quick verdediger, kwamen de gasten echter niet. Lars Wolfkamp hield de beweeglijke topscorer van OSM de hele wedstrijd volledig onder controle en Pot won elk kopduel van de tweede spits in de Maarssense formatie.

Na een half uur raakte Quick ook aanvallend beter op dreef. In de 35e minuut schotelden de Amersfoorters het publiek een prachtig opgezette aanval voor. Het eindstation was Khalid Said die de bal net langs de verkeerde kant van de paal schoot. OSM was door die actie van de thuisclub blijkbaar niet gewaarschuwd, want twee aanvallen later was de stand 2-0.

Eerst was het Said die in de 39e minuut na een fraaie steekpass van Jordi Vreekamp alleen voor de doelman van OSM verscheen en scoorde: 1-0. Twee minuten later zagen de toeschouwers een identieke situatie. Alleen waren de hoofdrolspelers nu Rob Arendshorst die de pass gaf en Didouh die de aanval afrondde: 2-0.

In de tweede helft probeerde OSM met hoge ballen voor het doel de Quick verdediging te verrassen. Twee goede reddingen van doelman Bunnik en een bal die door Pot van de doellijn moest worden gehaald, voorkwamen een doelpunt voor de gasten. Aan de andere kant had Quick allang het verschil kunnen en moeten vergroten. Vooral rechtsbuiten Adil Zeddi ging regelmatig zijn tegenstander voorbij maar zijn voorzetten werden door zijn teamgenoten niet afgerond.

Door de tweede thuisoverwinning op rij heeft Quick zich definitief bij de bovenste ploegen in de derde klasse D geschaard. Komende zondag kunnen de Amersfoorters opnieuw goede zaken doen als zij in Culemborg de inhaalwedstrijd tegen SMVC Fair Play tot een goed einde weten te brengen.