Emile Brouwer 0-1 en 2-3, Gerlof van de Weem 1-1, Remi Huygens 1-2 (eigen doelpunt), Alex Trip 2-2

3 november 2010 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Emile Brouwer heeft APWC zondag de winst bezorgd in de stadsderby tegen Amsvorde. De aanvoerder gaf de bal het laatste tikje met nog een kwartiertje op de klokken en scoorde ook de eerste treffer. Met de 2-3 winst kreeg APWC iets teveel want Amsvorde had wel een gelijkspel verdiend. Dat vond trainer Bert de Vries na een wedstrijd die vooral spannend was.

Na een kwartier kon Brouwer de score openen omdat de defensie van Amsvorde de bal niet goed wegwerkte: 0-1. De verdiende gelijkmaker bleef echter niet lang uit. Gerlof van de Weem verraste de doelman van APWC met een lobbal: 1-1.

Maar nog voor rust sloegen de bezoekers voor de tweede keer toe. Daarbij kregen zij de hulp van Remi Huygens die de bal van richting veranderde waardoor doelman Pascal Kamerbeek kansloos was: 1-2.

Ook na rust bood Amsvorde de plaatsgenoot goed partij. Halverwege de tweede helft kreeg de thuisploeg loon naar werken. Met een afstandschot bracht Alex Trip Amsvorde opnieuw naast APWC: 2-2.

Maar ook die stand bleef niet op het scorebord van Amsvorde staan. Brouwer bepaalde in de slotfase de eindstand op 2-3.