Hossein Mezbanali 1-1

3 november 2010 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Met de remise (1-1) die de voetballers van Nieuwland zaterdag tegen Benschop boekten, mochten zij niet klagen. Pas ver in blessuretijd slaagden de Amersfoorters er zaterdag op het eigen sportpark in een achterstand weg te werken. Hossein Mezbanali zorgde voor de gelijkmaker: 1-1.

,, Het voelt als een overwinning, “ was de eerste reactie van Nieuwland trainer Wim van ‘t Westeinde na het zwaar bevochten gelijkspel. Op zich ook geen slecht resultaat tegen een ploeg die de laatste vier duels op rij had gewonnen.

In de eerste helft had Nieuwland het vooral defensief goed voor elkaar, aanvallend ging het minder. De 0-0 na 45 minuten was op het moeilijk bespeelbare veld ook niet verwonderlijk.

Meteen na rust ging het fout. Een zondagschot van een tegenstander was Nieuwland doelman Joeri Epskamp net te machtig: 0-1. De thuisploeg restte niets anders dan nog meer de aanval op te zoeken om de gelijkmaker te bewerkstelligen. Dat lukte pas in de vierde minuut van de blessuretijd. Met een fraaie volley maakte Mezbanali van de Benschop doelman een figurant: 1-1.