Quick - VVZA: heerlijke stadsderby

13 oktober 2010 om 00:00 Voetbal

Het scorebord stond nog op 1 minuut, toen Quick al een grote kans kreeg. Mohamed Amadour stuitte echter op doelman Werner Rijk. Aan de andere kant was het na vijf minuten wel raak. Sebastiaan Verhoeve produceerde net buiten de zestien een afzwaaier die door een verdediger van Quick met de hand werd beroerd. Scheidsrechter Hermans gaf een directe vrije trap aan de zeehelden. Ramon van Wijk schoot de bal laag en zuiver in de linkerbenedenhoek: 0-1.

AMERSFOORT - Wat een wedstrijd tussen Quick en VVZA! Wat een reclame voor de Amersfoortse voetbalsport! Zie je dit elke week, dan zitten de tribunes nog voller dan de kleine 1000 man die zondag sportpark Dorrestein bevolkten. Twee nog ongeslagen ploegen die beiden sportief streden voor een overwinning, maar uiteindelijk met één punt genoegen moesten nemen.

Zoals wel vaker liet VVZA zich na het maken van een doelpunt te ver terugdringen. Het heerlijke middenveld van Quick draaide (letterlijk) op volle toeren. Vooralsnog zonder gevaar voor laatste man Jorrit Smit en zijn consorten. Een goede kans in de elfde minuut was weer niet aan Quick besteed. Amadour faalde opnieuw in de afwerking.

In de 26e minuut zag vlaggenist Paul van Daal (VVZA) niet dat de bal de achterlijn al gepasseerd was en hield zijn vlag omlaag. De bal bleef in het spel en toen even later Quick’er Khalid Said tegen het gras werd gewerkt, restte arbiter Hermans niets anders dan het geven van een strafschop. Dit buitenkansje liet Said zich niet ontnemen: 1-1. Tot aan de rust golfde het spel op en neer, waarbij VVZA net even iets beter was.

VVZA schoot de tweede helft uit de startblokken en maakte duidelijk dat het maar met één doel naar Quick was afgereisd, namelijk het behalen van een overwinning. De voor Dwight Maduro in het veld gekomen spits Rob Hosman bediende knap Verhoeve, maar doelman Jeen Bunnik lag hinderlijk in de weg. VVZA oogde wat gevaarlijker, maar Said en Amadour lieten hun niet geringe kunsten aan het talloze publiek zien.

In de 70e minuut dreigde Quick te profiteren van een zeldzaam foutje van Lex Rebergen, maar de VVZA’er herstelde zijn fout door aan de noodrem te trekken. Inmiddels was Quick de bovenliggende partij geworden. Rijk hield VVZA echter met goede reddingen op de been.

Toen in de 90e minuut Mark Pot een onnodige overtreding beging tegen Michael Ouwerkerk, kon hij met twee keer geel net even iets eerder onder de douche plaatsnemen. VVZA rook bloed, maar verder dan een mislukt schot van Verhoeve kwam de ploeg niet. Hermans floot voor de laatste keer waarna de toeschouwers met een tevreden gevoel naar huis keerden. Alleen de beide trainers waren niet tevreden. Sijtze Wobbes (Quick) niet, omdat de vele kansen in de tweede helft niet afgemaakt werden en Piet Rigter (VVZA) niet, omdat VVZA verzuimde voor rust voldoende afstand te nemen.