Amersfoorter Hilgers (19) debuteerde voor FC Twente tegen Ajax: ‘Ik voelde geen druk’

11 dec, 15:00 Voetbal
FC Twente
Mees Hilgers (rechts) in actie.
Mees Hilgers (rechts) in actie.

AMERSFOORT Na een lang en soms zwaar traject is Mees Hilgers erin geslaagd zijn profdebuut voor voetbalclub FC Twente te maken. Daarmee is een van zijn dromen werkelijkheid geworden. De ex-voetballer van ASC Nieuwland (Amersfoort) en Sparta Nijkerk zit al jarenlang in de jeugdopleiding van de eredivisieclub uit Twente en mocht afgelopen weekend debuteren tegen het grote Ajax. ,,Last van zenuwen had ik niet. Ik wist dat ik dit kon en het voelde voor mij juist als beloning voor het harde werken.”

Het jongensboek van Amersfoorter Hilgers is een bijzondere. Op jonge leeftijd woonde hij in Amersfoort en via amateurclub ASC Nieuwland kwam hij op zijn achtste terecht in Sparta Nijkerk. ,,Dat kwam door een verhuizing naar Nijkerk”, blikt Hilgers terug. ,,Bij Nieuwland stond ik op meerdere posities en toen ik bij Sparta kwam, was ik zoekende. Ik kwam toch als jochie van buitenaf en werd wat vreemd aangekeken. Toch kreeg ik de kans in de E1 en ook daar deed ik wat ik in die periode vaker deed: scoren.”

SCORINGSDRIFT De scoringsdrift van Hilgers viel ook de KNVB op en hij ontving een uitnodiging voor een regiotoernooi. De toen aanvallend ingespeelde speler wist dat er scouts langs de lijn stonden, maar daar was hij helemaa..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.