Afbeelding
Dominique Gaquiere/Pixabay

KNLTB Charity Tour bij ALTA

13 juli 2020 om 12:15 Tennis

AMERSFOORT Het internationale tennisseizoen wordt weer hervat vanaf 3 augustus. Om spelers wedstrijdritme te laten opdoen en tennisfans te laten genieten van toptennis, heeft de KNLTB een alternatieve wedstrijdkalender opgezet. In juli en augustus organiseert de KNLTB de KNLTB Charity Tour bij verschillende verenigingen in het land. Dat betekent vanaf komende vrijdag toptenniswedstrijden op ALTA.

Op vrijdag 17 juli om 17.00 uur staan bij tennisvereniging ALTA de tennissers Botic van de Zandschulp (173ste plaats ATP) en Tallon Griekspoor (190ste ATP) tegenover elkaar. Dinsdag 21 juli spelen rolstoeltennisters Jiske Griffioen en Wendi Schutte tegen elkaar. Een dag later is de wedstrijd tussen Sem Verbeek en Ryan Nijboer, die vorig jaar tijdens het Dutch Open dubbelspel finalist was. Beide wedstrijden beginnen om 14.00 uur. 

Door de coronamaatregelen kunnen slechts 250 toeschouwers de wedstrijden bekijken. „De KNLTB Charity Tour is een maatschappelijk initiatief waarbij topspelers in week 29 en 30 trainingswedstrijden (enkelspel) tegen elkaar spelen op verschillende verenigingen door heel Nederland”, aldus Tom Nijssen, die verantwoordelijk is voor de organisatie van het toptennisevenement op ALTA. „Met deze wedstrijden wordt geld ingezameld voor een goed doel, namelijk: Esther Vergeer Foundation, Richard Krajicek Foundation, Stichting Pole Position of Jeugdfonds Sport & Cultuur.”

De organiserende verenigingen hebben de mogelijkheid om op dezelfde dag van de trainingswedstrijd een activiteit te organiseren met een van de deelnemers van de KNLTB Charity Tour, zoals een clinic of kidspersconferentie. Op deze manier kan de toptennisser zich tegelijkertijd inzetten voor de maatschappij en de tennissport promoten.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie