Links op de foto de Amersfoortse Nederlands Kampioen Slowbiker Stephan Tan.
Links op de foto de Amersfoortse Nederlands Kampioen Slowbiker Stephan Tan. Cyclefunproductions

Voorronde Open Nederlands Kampioenschap Slowbiking tijdens Keistad Fietsfestival

15 augustus 2023 om 10:00 Sport

AMERSFOORT Voor de zevende keer houdt Cycle Fun Productions het Open Nederlands Kampioenschap Slowbiking. Aankomende zondag, op 20 augustus van 10.00 tot 15.30 uur, vindt de voorronde plaats aan de Rubensbaan tijdens het Keistad Fietsfestival. De finale is op 1 oktober in Amsterdam tijdens de Ride Out Around the Olympic Amsterdam.

De zesde NK Slowbiking werd gewonnen door gedeelde éérste plaats Stephan Tan (38) uit Amersfoort en Jan Symens uit Antwerpen in 3 uur en 3 seconden. Tan, fietsenmaker en metaalurg en daarnaast gepassioneerd fietsliefhebber, trial, downhill, mtb en race, hoopt in oktober weer in de finale te staan. Wat is het geheim van goed slowbiken? ,,Vanuit rust moet men opbouwen. De perfecte bunnyhop, de meest aërodynamische zit op je timetrial fiets. Alles begint met goed balans hebben. En zo is slowbiken je basis.” 

Slowbiking is ontwikkeld door de Nederlandse kunstenaar Kaspar König. Hij kwam in 2006 op het idee toen hij aan een kunstacademie in Peking werd gevraagd mee te doen aan een wedstrijdje langzaam fietsen. Hij eindigde als tweede en won een pak melk. König ontwikkelde het huidige, concept met improviserende muzikanten en een scheidsrechter die commentaar levert. König droeg Slowbiking enkele jaren terug over aan de huidige organisator van wedstrijden, Paulien Willems van Cycle Fun Productions. Na wedstrijden in binnen- en buitenland is 2015 het jaar van het eerste Nederlandse kampioenschap Slowbiking.

‘HOPEN OP MEER DAMES DIT JAAR’

,,Iedereen mag meedoen, jong en oud, wel op onze fietsen’’, zegt Paulien Willems. ,,De deelnemers aan het Slowbiking kampioenschap worden dit jaar voor het eerst verdeeld in drie categorieën: Kinderen (t/m 12 jaar), volwassenen (13-55) en doortrappers ( 55+). Per voorronde gaan de drie beste slowbikers per categorie door naar de finale. We hopen dit jaar meer dames en doortrappers te zien.’’ Aanmelding is ter plekke mogelijk. 

Kijk voor meer informatie en een overzicht van het programma op: https://www.destadamersfoort.nl/lokaal/evenementen/949568/keistad-fietsfestival-2023-een-dag-vol-fietsplezier en cyclefunproductions.org/kalender.. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie