Doordat de belangrijkste concurrent voor handhaving in de eerste klasse, de Groninger Studs wél wisten te winnen, zakten de dames van AMHC naar de laatste plaats in de competitie met zes punten.
Doordat de belangrijkste concurrent voor handhaving in de eerste klasse, de Groninger Studs wél wisten te winnen, zakten de dames van AMHC naar de laatste plaats in de competitie met zes punten. @tedxmedia

Van Gent Finaleweken: AMHC dames verliest en maakt zich op voor belangrijk treffen met concurrent Groninger Studs

15 mei 2023 om 10:13 Sport

AMERSFOORT De hockeydames van AMHC konden niet stunten in de uitwedstrijd tegen Fletiomare zondag en zakten naar de laatste plek.

Uit in Vleuten begonnen de dames goed aan de wedstrijd. In de eerste twee kwarten ging het spel gelijk op, zonder dat er aan beide kanten hele grote kansen waren. Het strijdplan van AMHC werkte. De hoge druk van Fletiomare kon redelijk goed omzeild worden en AMHC wist op tijd door druk op de aanvalsters van Fletiomare te zetten, om te voorkomen dat ballen van ver hard de cirkel in werden gespeeld.

Het derde kwart werd AMHC overrompeld door Fletiomare. Wat zo goed lukte in de eerste twee kwarten, lukte nu juist niet meer. Fletiomare wist via hoge druk regelmatig de bal te veroveren, speelde ballen hard de cirkel in en dit leidde tot vier goals, waarvan één na een strafcorner.
In het vierde kwart wist AMHC via Nova Wallet zelf nog een score te maken en ook Fletiomare wist nog een keer te scoren; eindstand 5-1.

Doordat de belangrijkste concurrent voor handhaving in de eerste klasse, de Groninger Studs wél wisten te winnen, zakten de dames van AMHC naar de laatste plaats in de competitie met zes punten. Volgende week zondag moet daarom gewonnen worden van de concurrent (met 8 punten) in de strijd tegen degradatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie