Wethouder Buijtelaar reikt de prijs uit aan enkele leerlingen van de Joost van den Vondelschool
Wethouder Buijtelaar reikt de prijs uit aan enkele leerlingen van de Joost van den Vondelschool Margriet Schuringa

Joost van den Vondel sportiefste basisschool van Amersfoort

Sport/sport Deel je nieuws

Obs Joost van den Vondelschool is dit schooljaar de sportiefste basisschool van Amersfoort geworden door deelname aan alle 13 schoolsporttoernooien. De Aloysiusschool behaalde dit jaar de tweede plaats en De Malelande en De Windroos eindigden beide op de derde plaats. 

Dit schooljaar deden bijna 50 basisscholen mee aan de door de Amersfoortse verenigingen georganiseerde sporttoernooien. Samen vormen de toernooien al vijf jaar de Amersfoortse schoolsportkampioenschappen. De verenigingen worden bij de organisatie van de toernooien en de communicatie ondersteund door de Amersfoortse Sportfederatie (ASF) en de Buurtsportcoaches van SRO.

De winnende school is de school die aan de meeste toernooien heeft meegedaan. De vier scholen die in het klassement op de 1e, 2e en 3e plaats zijn geëindigd werden verrast met een feestelijk prijsuitreiking op het schoolplein, waarbij ze naast een mooie beker ook een geldprijs kregen. De prijsuitreikingen waren extra feestelijk door een optreden van Steve Carlin, die bij de scholen de gewonnen prijs tevoorschijn goochelde. Bij de Joost van den Vondelschool werd de beker uitgereikt door wethouder Hans Buijtelaar. Hij feliciteerde de kinderen met hun sportieve prestatie als sportiefste school van Amersfoort.

Volgend jaar kunnen de scholen weer meedoen aan verschillende schoolsporttoernooien. De toernooien worden aangekondigd op de website www.schoolsportamersfoort.nl waar zowel de leerlingen en scholen zich kunnen aanmelden om deel te nemen.

advertentie