Archieffoto: Roos van Leeuwen
Archieffoto: Roos van Leeuwen "Europacupmoment" Foto Fred Stam Amersfoort

Amersfoortse Roos van Leeuwen zet eredivisie handbalcarrière voort in Volendam

Sport/sport Deel je nieuws

Vorige week werd definitief duidelijk dat het over en uit is met het vrouwenhandbal in Dalfsen op het hoogste Nederlandse nivo.
Morrenhof Jansen/Dalfsen leverde haar eredivisielicentie in omdat voortzetting op het hoogste nivo niet meer haalbaar bleek. Dalfsen behoorde tot de top van Nederland en in het bijzonder de opleiding van talenten werd alom geroemd.

Zo komt er een eind aan een roemrijke reeks van topprestaties:
6x landskampioen
5x bekerwinnaar
6x Supercup
meerdere duels op Europees nivo.

De Amersfoortse liet ons onlangs weten dat  een opstap naar het buitenland niet aan de orde is. Nu blijkt dat de zij  haar handbalcarrière in Volendam voortzet.

Bron: Handbal Volendam:
24 mei 2019

“Roos van Leeuwen versterkt Garage Kil/Volendam volgend seizoen in de Eredivisie. De 22-jarige handbalster laat meervoudig landskampioen Morrenhof Jansen/Dalfsen na zeven seizoenen achter zich en trekt naar het Noord-Hollandse vissersdorp.

Van Leeuwen begon op jonge leeftijd bij de club Fulmen Fidelitas uit Amersfoort, waarna zij op haar vijftiende werd benaderd door Fortissimo, dat destijds in de Eredivisie speelde. Hier was Van Leeuwen een seizoen actief, waarna zij naar Dalfsen ging. Hier won zij vier landstitels, vier bekers en vijf supercups en was op een gegeven moment de jongste doelpuntenmaker ooit in de voorrondes van de Champions League.

Nu vindt de linkeropbouwster het tijd voor een volgende stap. "Na zeven jaar bij dezelfde club is het leuk om weer eens een andere weg in te slaan. Ik heb voor Volendam gekozen omdat de groepsdynamiek en trainer mij erg aanspreken. Toen ik bij Dalfsen begon heerste er een ontzettende fijne sfeer en deze proefde ik ook bij Volendam toen ik afgelopen dinsdag mocht meetrainen. Ik kwam binnen bij een echt team. Daarnaast spreekt de visie van de club mij erg aan. Ze willen graag het dameshandbal opbouwen en in de Eredivisie op de kaart zetten. Ik hoop hierin mijn steentje te kunnen bijdragen."

Van den Broeck: 'Echte schutter met veel ervaring'
Trainer Ruud van den Broeck is erg blij met de komst van Van Leeuwen. “Ze maakt onze selectie nog completer. Met Roos erbij kunnen we het spel dat wij graag spelen verder uitbouwen. Ze is een echte schutter met veel ervaring en ook in de dekking krijgen we er met haar meer lengte bij. De selectie zoals wij die graag in de Eredivisie willen hebben is bijna rond. Ik ben dan ook een meer dan tevreden trainer.”

 

advertentie
advertentie