Gewijzigde startlocatie 28e Motary

Sport/sport Deel je nieuws

Op 25 mei wordt alweer de 28e Motary motortoertocht gereden. Al jaren is de Motary een groot succes. De organisatie gaat graag met haar tijd mee en biedt de mogelijkheid ook deel te nemen met een elektrische motor.

Omdat er dit jaar gelijktijdig een ander evenement wordt gehouden, starten we dit jaar vanaf de parkeerplaats aan de achterzijde van het gemeentehuis, aan de Brinkstraat in Putten. Traditiegetrouw eindigt de route bij de Gemeentewerf / Arjan Brouwer Motor Trading in Putten. We gaan dit jaar opnieuw naar het oosten, uiteraard via een geheel nieuwe route en andere tussenstops. Met de inzet van zo’n 100 enthousiaste vrijwilligers, een uitstekende catering en een bijzonder mooie route, wordt het weer een rit die je niet mag missen!

Ook dit jaar wordt er gereden voor een goed doel: het Bio Vakantieoord, onderdeel van Stichting Bio Kinderrevalidatie. Dit vakantieoord geeft gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind de kans om met elkaar een betaalbare vakantie te vieren op een park met aangepaste vakantiebungalows en toegespitste voorzieningen en activiteiten. Een aantal hulpmiddelen in de bungalows is verouderd en aan vervanging toe. De stichting kan dit niet uit eigen middelen financieren en is afhankelijk van donaties en giften. Daarom heeft het bestuur van de Stichting VMTC-Rotary besloten de opbrengst van de 28e Motary op 25 mei 2019 te doneren aan stichting Bio voor de aanschaf van douchebad-wagens, een actieve lift en hoog-laag verzorgingsbedden. Wil je meer weten? Kijk even op de site: www.stichtingbio.nl. In 2018 werd er voor de Stichting Friends Indeed maar liefst € 18.000,00 bijeen gereden, mede dankzij de toekenning van een extra donatie (zgn. Grant) door de Rotary Foundation.

Elektrisch rijden
Wil je een keer kennismaken met elektrisch rijden? Electric Motorcycles uit Lelystad stelt een aantal motoren van het merk Energica beschikbaar. Deze kunnen tegen een tarief van € 125,00 gehuurd worden, waarbij de kilometers en stroomvoorziening inbegrepen zijn. De leverancier zorgt voor voldoende laadpunten langs de route. Interesse? Neem contact op met Marchel Bulthuis van Electric Motorcycles (+318540116222 of info@electricmotorcycles.nl.

Volgens traditie ontvangen alle ingeschreven deelnemers bij de start koffie en broodjes en onderweg koffie, een warme maaltijd, thee, een ijsje en bij de finish een uitsmijter. De formule van deze goed georganiseerde motortoerdag met een opbrengst voor een goed doel is populair. De grote deelname bewijst dat ieder jaar opnieuw.

Voorinschrijven is mogelijk t/m 17 mei. Daarna is inschrijving ook nog mogelijk op 25 mei vanaf 8.45 uur bij de dagstand op de parkeerplaats achter het gemeentehuis in Putten aan de Brinkstraat.
 

advertentie