Afbeelding
Rinus van Denderen

Trainingskamp brengt mannen van Amsvorde dichter bij elkaar

17 januari 2019 om 11:30 Sport/sport

AMERSFOORT Geen zonbestemming voor de mannen van Amsvorde in de winterstop, maar het koude Sofia in Bulgarije. Hoofdtrainer Rik Klement gaf daar vrijwel alles uit handen en genoot van zijn jongens. ,,Deze volwassen groep is toe aan promotie."

Jeroen van der Veer

Waar veel voetbalverenigingen kiezen voor een trainingskamp in de Spaanse zon, bleken de kaarten bij Amsvorde anders op tafel te liggen. Na een stemming binnen de selectie werd voor Sofia gekozen en bleven de voetbalschoenen thuis. Geen hardloopwedstrijdjes op het strand, maar een stedentrip voor de mannen van Rik Klement. ,,Ons trainingskamp was bedoeld om dichter naar elkaar toe te groeien en persoonlijke gesprekken te voeren. In beiden zijn we geslaagd."

DRIE REGELS Toch is er wel degelijk gezorgd voor de nodige beweging in Bulgarije. De voetjes gingen in de avonduren van de vloer in diverse discotheken en ook werd de stad Sofia bezocht. Amsvorde beschikt over een selectie met diverse achtergronden en om wat van elkaar te leren, werden ook een moskee en een kerk bezocht. ,,Er waren eigenlijk maar drie regels die ik had meegegeven", vertelt de hoofdtrainer een dag na thuiskomst. ,,Om half tien ontbijten, van andermans spullen afblijven en zorgen dat je niet wordt opgepakt. Nou, ik kan je vertellen: iedereen heeft zich daar aan gehouden."

CONTRACTVERLENGING De sfeer was logischerwijs opperbest. Amsvorde doet in de vierde klasse mee om de titel en vecht samen met DWSV en Vreeswijk om de eerste plaats. Met 58 doelpunten voor en slechts negen treffers tegen staat de ploeg uit Amersfoort op de eerste plaats en daar wil het team ook blijven. De ploeg is nog altijd ongeslagen en dit zorgde ervoor dat in Sofia de persoonlijke gesprekken soepel verliepen. ,,Wel merk je aan de boys dat ze toe zijn aan de volgende stap", aldus Klement. ,,Iedereen wil de vierde klasse uit. Hierin heb je drie ploegen die leuk meedoen en de rest bungelt daaronder."

Mede door de goede resultaten en de vooruitzichten lijkt het erop dat Klement de groep ook volgend seizoen bij elkaar kan houden en stappen kan zetten. ,,Ikzelf heb ook mijn contract met een jaar verlengd. Ik zie hier nog veel perspectief en ben gezegend met een uitstekende groep. Ik werk met spelers die eigenlijk veel te goed zijn voor de vierde klasse. Aan ons de taak te promoveren en te laten zien wat we in de derde klasse horen."

ONDERLINGE STRIJD Het seizoen begon voor Amsvorde met een 4-4 gelijkspel en daarna ging de machine lopen. Met Charaf Benalla, Nino Koudijs en Derceu Hok-A-Hin heeft de ploeg drie pijlsnelle aanvallers en zij vinden vrijwel iedere wedstrijd het net. ,,Wij willen altijd binnen het kwartier scoren, want de tegenstanders spelen negatief voetbal, leunen achterover, verdedigen met z'n allen en hebben niet altijd de intentie om te scoren. Gelukkig lukt het tot nu toe altijd en daardoor krijgen we meer ruimte, maar er komt een periode dat het minder gaat. Daar heb ik tijdens het trainingskamp ook op gehamerd. Dan moeten we mentaal sterk zijn en geduld blijven houden."

TE GOED Wie de vier tegentreffers uit de eerste wedstrijd wegdenkt, ziet dat Amsvorde in de overige tien wedstrijden slechts vijf doelpunten tegen kreeg. ,,Zoals ik aangaf: ons team is te goed voor deze klasse. We hebben nu -op Vreeswijk na- iedereen gehad en ik durf dat wel te concluderen. In de drie wedstrijden tegen DWSV en twee keer tegen Vreeswijk wordt bepaald wie er kampioen gaat worden."

TOESLAAN Het trainingskamp heeft er volgens de hoofdtrainer voor gezorgd dat Amsvorde nog meer een eenheid is geworden en iedereen beseft dat ze zichzelf moeten belonen. Vorig jaar is dat niet gebeurd en daarom is de hunkering naar de titel nu nog groter. Toch is Amsvorde de grootste tegenstander van zichzelf en dat heeft Klement ook aangegeven in Sofia. ,,Tegenstanders weten ook hoe wij spelen, al proberen we daarin te variëren. Wij moeten ons niet laten irriteren door randzaken zoals slechte complexen en scheidsrechters, maar ons ding blijven doen. Geduld opbrengen, ruimtes zoeken en toeslaan als dat mogelijk is."

LIJN DOORTREKKEN De eerste 'finale' is op 24 februari, als Amsvorde tegen Vreeswijk speelt. Zonder makkelijk te denken over de andere wedstrijden, zijn dit de potjes waar Klement naar uitkijkt. ,,Dan moet het gebeuren en zal blijken of we er klaar voor zijn. Ikzelf denk van wel. We hebben een mix tussen talenten en ervaren krachten en de prestaties liegen er niet om."

Naar de derde klasse en vervolgens daar verder ontwikkelen. Dat is wat Amsvorde wil, maar ook Klement zelf is er aan toe. ,,Als trainer wil ik mij ook ontwikkelen en naar een hoger niveau. Die ambitie heb ik zeker en dat weet de club. Toch ben ik hier zeker nog niet klaar en daarom heb ik ook verlengd. We zijn hongerig en willen na een geslaagd trainingskamp de goede lijn doortrekken..."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie