Eredivisie: FC Emmen vs AZ
Eredivisie: FC Emmen vs AZ ANP Foto

'Van den Brom na dit seizoen weg bij AZ'

10 december 2018 om 07:20 Sport/sport

AMERSFOORT (ANP) John van den Brom is volgens AD Sportwereld bezig aan zijn laatste maanden bij AZ. De Alkmaarse club neemt volgens de krant na dit seizoen afscheid van de Amersfoortse trainer. Arne Slot, nu nog assistent-coach, wordt zijn opvolger.

Van den Brom verlengde in maart van dit jaar zijn aflopende contract tot de zomer van 2019. De tweevoudig international begon in september 2014 in Alkmaar als opvolger van Marco van Basten. Onder leiding van de nu 52-jarige Van den Brom eindigde AZ achtereenvolgens als derde, vierde, zesde en derde in de eredivisie. In zijn eerste twee seizoenen plaatste de Alkmaarse ploeg zich rechtstreeks voor de Europa League. AZ speelde twee keer de bekerfinale, in 2017 en 2018. Eerst was Vitesse te sterk en afgelopen seizoen Feyenoord.

AZ werd dit seizoen begin augustus in de de tweede ronde van de kwalificatie van de Europa League uitgeschakeld door FC Kairat. In de eredivisie nemen de Noord-Hollanders na vijftien speelronden de zesde plek in. Van den Brom, oud-speler van onder meer Ajax en Vitesse, werkte eerder als trainer bij AGOVV Apeldoorn, ADO Den Haag, Vitesse en Anderlecht.

Voetbal International meldt dat Van den Brom de voornaamste kandidaat is om na de zomer aan de slag te gaan bij FC Utrecht, dat nu nog onder leiding staat van interim-trainer Dick Advocaat. Van den Brom zou al gesproken hebben met Frans van Seumeren, de eigenaar van FC Utrecht. Als het rond komt, ondertekent Van den Brom volgens VI een tweejarige verbintenis met een optie voor nog een seizoen.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie