De softbalheren zijn voor de derde keer Nederlands Kampioen geworden.
De softbalheren zijn voor de derde keer Nederlands Kampioen geworden. Rinus van Denderen

Softbalheren van BSC Quick zijn niet te stoppen

24 oktober 2018 om 11:39 Sport/sport

AMERSFOORT Ze werden voor de derde keer Nederlands Kampioen softbal en nog altijd loopt iedereen bij BSC Quick met een glimlach rond. De heren hebben opnieuw het maximale gepresteerd en daar zijn ze maar wat trots op. ,,We moesten tot het gaatje." 

Jeroen van der Veer

Het is zaterdagmiddag en op het veld van BSC Quick lopen veel liefhebbers van honk- en softbal rond. Door de luidsprekers klinkt vrolijke muziek en op het complex zijn alleen lachende gezichten te zien. Zo ook bij Manuel Bouwman, maar dat is dan ook niet echt verrassend. De speler van het eerste herenteam won met zijn ploeg voor de derde keer de Nederlandse titel en is eigenlijk altijd vrolijk als hij met de sport bezig is.

Op deze middag worden er geen competitiewedstrijden gespeeld, enkele leden en aanhang spelen onderling een duel. Het is tekenend voor de vereniging, waarbij prestatie en gezelligheid perfect samen gaan.

WINNEN WENT NIET Eigenlijk moet Bouwman nog zijn wedstrijd afmaken, maar hij neemt maar wat graag de tijd om over softbal te spreken. Het gezelligheidstoernooi laat de speler even voor wat het is en hij neemt plaats op de tribune. ,,Winnen went nooit", is één van de eerste dingen die de 'infielder' zegt. ,,Zelfs de derde keer voelt het kampioenschap nog heerlijk."

Maar wat moesten de mannen uit Amersfoort diep gaan. Ze behoren al langer tot de allerbeste uit hun sport en daarom wil iedereen van hen winnen. Het seizoen was dan ook loodzwaar, waarbij vijf ploegen aanspraak maakten op de finaleplaats. ,,Op de laatste speeldag hebben wij ons pas verzekerd van de finale. We moesten echt tot het gaatje."

ONTLADING Uiteindelijk kwamen Nieuwegein Diamonds en BSC Quick in de finale tegenover elkaar te staan. De finale was vorige week zaterdag en was zenuwslopend. ,,Wij verloren de eerste partij en daardoor hadden we nog maar één kans. Zouden we weer verliezen, dan was het klaar geweest", aldus Bouwman, die tussen het praten door nog gefeliciteerd wordt met de titel.

Een dag later stond de return op het programma en opnieuw keek BSC Quick snel tegen een achterstand aan. Dit was reden genoeg om als team te schakelen, blikt Bouwman terug. ,,We zijn vol in de aanval gegaan. Vol gas, want we hadden niets meer te verliezen."

Door homeruns van onder andere Anthony Hosé en Dyron Juaquin werd er een voorsprong gepakt van 18-12 en in de zesde inning werden maar liefst 17 punten gescoord. De eindstand na drie(!) uur spelen was 35-12.
Er moest een derde en allesbeslissende partij komen en deze duurde opnieuw drie uur. Een slijtageslag, waar BSC Quick als winnaar uit kwam; 26-14. ,,Dat zijn inderdaad hele duidelijke cijfers. Wij bleken het team met de meeste wilskracht en doorzettingsvermogen. Het was loodzwaar en daardoor was de ontlading groot."

LIEFHEBBER Bouwman genoot van de finaledag. Op het moment suprême gaf zijn ploeg thuis en daar is hij maar wat trots op. Daarnaast hebben beide ploegen ook het publiek kunnen vermaken. ,,De pitchting kwam bij beide teams niet uit de verf en hierdoor kwam het aan op slagkracht. Er waren veel homeruns te bewonderen en ondanks dat de uitslag misschien niet finale-waardig was, was het een mooie wedstrijd."

Op dat moment wordt het interview onderbroken door een supporter. Het blijkt iemand te zijn die er elke wedstrijd bij is en vol trots tovert hij iets glimmends uit zijn zak. Het blijkt de medaille te zijn die de spelers ontvingen. ,,Mooi hè", zegt Bouwman later. ,,Mensen zijn echt betrokken bij ons en zo zien wij dat graag. Wij zijn dan wel het eerste team, maar we doen het met z'n allen."

OPEN ARMEN Waardering voor hun prestaties krijgt het team ook van de gemeente Amersfoort. Zo is het mannenteam genomineerd voor Sportploeg van het jaar en daarom volgt er mogelijk nog een prijs. Iets wat Mirjam Boode alleen maar toejuicht. Net als Bouwman is ook zij spelend lid en het tweetal heeft binnen de vereniging meerdere functies. De goedlachse Boode is helemaal verliefd op het spelletje en geniet ook van de titel. ,,Deze sport is zo gaaf. Er komt van alles bij kijken: snelheid, coördinatie, teamspel en prestatie."

Daarom hoopt zij ook dat ze kan rekenen op meer aanwas vanuit de jeugd. ,,Wij zitten als vereniging echt in de lift en daar is onze verkiezing een bewijs van. Onze eerste teams doen het bij de mannen én vrouwen uitstekend, alleen hopen wij meer kinderen te kunnen verwelkomen. Het is hier zo gezellig en er hangt een heerlijke sfeer; wij willen zo graag dat meerdere mensen dat ervaren."
Om die kinderen te bereiken worden er diverse clinics gegeven, maar eigenlijk hebben Bouwman en Boode maar één boodschap: ,,Kom een keertje langs. Geniet van de sport en van de mensen. Wij ontvangen iedereen met open armen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie