Afbeelding
JOSÉ SENA GOULÃO

Padel primeur bij LTC Vathorst

5 oktober 2018 om 10:59 Sport/sport

VATHORST Tennisvereniging LTC Vathorst heeft een primeur door als eerste tennisvereniging van Amersfoort de snel groeiende racketsport Padel aan te bieden. De vereniging heeft onlangs besloten dat er dit jaar twee padelbanen worden aangelegd op het tennispark.

Padel is een racket - balsport, een mix tussen tennis en squash en wordt gespeeld op een padelbaan van 10×20 meter, met daaromheen wanden van glas en hekwerk. Padel speel je als dubbel, twee tegen twee. In het midden is een net en de puntentelling komt overeen met die van tennis. In 1962 is padel 'uitgevonden' door de Mexicaan Enrique Corcuera. Prins Alfonso introduceerde padel in 1970 in Spanje, nadat hij op bezoek was geweest bij Corcuera in Acapulco.

OPEN DAG De tennisvereniging houdt op zondag 7 oktober van 11.00 tot 16.00 uur een open dag. Tijdens de open dag worden er diverse wedstrijden gespeeld in de najaarscompetitie. Daarnaast zijn er leden van de vereniging aanwezig om informatie te geven over de tennisvereniging en welke activiteiten er worden georganiseerd.

Op de open dag wordt tevens meer informatie gegeven over Padel. Meer informatie op de website https://www.ltcvathorst.nl.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie