Jasper de Wijs tijdens wedstrijd voor kampioenschap
Jasper de Wijs tijdens wedstrijd voor kampioenschap Melanie Barbie fotografie

Jasper de Wijs zwaait af als hoofdtrainer/coach bij ITC Groep AVV Keistad Dames 1.

3 april 2024 om 13:51 Sport Deel je nieuws

Amersfoort, 2 april 2024 – Jasper de Wijs zwaait per volgend seizoen af als hoofdtrainer/coach bij ITC Groep AVV Keistad Dames 1. “Het kampioenschap in deTopdivisie is een geweldige kroon op een fantastisch seizoen. Nu kies ik voorlopig voormeer rust en ruimte voor mijn gezin”, aldus De Wijs.

Met nog drie wedstrijden voor de boeg in de competitie haalde Dames 1 van AVV Keistad eind maart overtuigend het kampioenschap binnen. “Het was een waanzinnig seizoen,” blikt De Wijs terug. “Alles liep vanaf het begin goed. We hadden er met Jong Oranje spelers Yfke Jelsma, Pip Kok en de ervaren Rianne Stok natuurlijk geweldige spelers bij, maar het team draaide als geheel ook supergoed. En we hadden ook een droomteam als staf, met oud-topsetter Sanne Berculo en Pascal Hogeterp. Vanaf het begin stond er een team wat 100% voor de winst én voor elkaar ging. En dan zie je ook dat alles lukt!”

Voor De Wijs was het een beloning voor jarenlang bouwen richting het hoogste niveau. “Vijf jaar geleden startten we in de Tweede divisie en we zijn in vijf jaar hard werken en professionaliseren opgeklommen naar Superdivisie. Een prachtig resultaat! Maar het vergt veel tijd om een goed team en de goede infrastructuur bij de club op te bouwen. Ik wil nu graag wat meer tijd voor mijn gezin maken.

De Eredivisie ligt binnen handbereik voor Dames 1 van Keistad, maar daaraan zijn vanuit Nevobo licentievoorwaarden gekoppeld waar de club op dit moment nog niet aan kan voldoen. Een mooie plek in de nieuwe Superdivisie geeft ruimte om verder toe te groeien naar het hoogste niveau. Maar dan wel met een nieuwe Dames 1-trainer én met nieuwe volleybaltalenten. Want op alle posities kan het eerste damesteam van Keistad speelsters gebruiken. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij trainster Sanne Berculo via sberculo@gmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie