Afbeelding
Gerrit Steen

Susan Rekveld wint brons op Para WK met hond Juul

5 september 2023 om 17:23 Overig

HOOGLAND Tijdens de WK para-agility, het wereldkampioenschap hondenbehendigheid voor handlers met een beperking, dat afgelopen weekend in manege ’t Oale Spoor in Hellendoorn werd gehouden, is Susan Rekveld met haar jongste hond Juul derde geworden, hetgeen wat een mooie bronzen medaille opleverde.

door Gerrit Steen

Op dinsdagmorgen 29 augustus vertrok Susan met partner en haar twee honden naar de manege in Hellendoorn. Ze nam deel met haar beide honden, Jett van zeven jaar oud en Juul van bijna drie jaar, beide labrador retrievers.

JUBILEUM

Dit jaar was het was twintig jaar jubileum van de PAWC, dat ze in 2002 heeft opgericht. Door corona heeft het niet plaatsgevonden in 2020 en 2021, maar alle andere jaren wel in verschillende Europese landen en nu dit jaar in Nederland. Bij de openingsceremonie werd ze hier extra aandacht aanbesteed door een speech te geven over de geschiedenis van het PAWC en deelde de organisatie wat cadeau’s uit.

DERDE PLAATS

Het werd een mooi hondenbehendigheid-sport evenement, met voor de PAWC 115 deelnemers en totaal bijna driehonderd deelnemers uit dertien landen. Susan mocht met haar jongste hond op het podium staan voor een mooie derde plaats. De oudste Jett was iets te enthousiast en maakte daardoor een paar kleine foutjes.

Moe maar voldaan reed ze afgelopen maandagmorgen weer naar Hoogland, nu een korte reis, volgend jaar zal het worden georganiseerd in Portugal, dan een reis van 2300 km.

Afbeelding
Afbeelding
Gerrit Steen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie