PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amersfoort

Van Gent Finaleweken: ‘Als iemand vorig jaar zei dat ik 10 kilometer zou gaan hardlopen, had ik hem hard uitgelachen’

Overig
Foto: Bas van den Brink
30 mei 2023, 10:09
Manon Ingen-Duchêne viel bijna 50 kilo af en wil vooral de 10 kilometerafstand uitlopen, de tijd is van ondergeschikt belang.
Manon Ingen-Duchêne viel bijna 50 kilo af en wil vooral de 10 kilometerafstand uitlopen, de tijd is van ondergeschikt belang.
AMERSFOORT

Amersfoort maakt zich weer klaar voor misschien wel het grootste sportevenement van het hele jaar. Volgende week zondag staat de twaalfde editie van de Marathon Amersfoort op het programma. Een verschil met de afgelopen jaren is dat dit jaar geen wedstrijdmarathon gelopen wordt. Wel is er op zaterdag 10 juni een trainingsmarathon. Op zondag 11 juni is wel de gebruikelijke sfeer met alle anderen afstanden die gelopen worden. Op de zondag is dus nog genoeg te doen, met verschillende hardloopafstanden en wandelafstanden. In aanloop van dit grote evenement volgt De Stad Amersfoort drie deelnemers die op de zondag de 10 kilometer gaan lopen.

De marathon van Amersfoort keert terug, maar in een net iets ander jasje

OLAF KERKHOF (35)

Kerkhof is een bekende hardloper in het hardloopcircuit van Amersfoort. Hij heeft zelf al zes keer deelgenomen aan het evenement en gaat dit jaar voor de vierde keer de 10 kilometer lopen.

Doel: 34:42 verbeteren

Bas van den Brink
Deel dit artikel via: