Het TalentNED schaatsteam voor seizoen 2023-2024.
Het TalentNED schaatsteam voor seizoen 2023-2024. TalentNED

Van Gent Finaleweken: Amersfoortse schaatser Pelle Bolsius (16) naar TalentNED Academy

24 mei 2023 om 11:11 Overig

AMERSFOORT TalentNED verwelkomt een zevental schaatsers, waaronder de 16-jarige Amersfoorter Pelle Bolsius. Daarnaast maken Mats Bendijk, Floris van Velsen, Isa Leroy, Lieke Hoogendoorn, Freek van der Ham en Sil van der Veen maken de stap naar Enschede, waar ze zich hopen te ontwikkelen tot sterke schaatsers én topsporters, om van daaruit de volgende stap in hun carrière te zetten. Vele schaatstalenten gingen hen al voor.

Afgelopen seizoen wisten maar liefst acht TalentNED-ers de stap te maken naar schaatsmekka Thialf, waaronder vier schaatsers naar één van de commerciële teams. Sijmen Egberts en Chloé Hoogendoorn vertrokken naar Jumbo-Visma Development Team en Jade Groenewoud en Stijn van de Bunt naar Team IKO.

Directeur van TalentNED Gerard Kemkers licht toe: ,,Na ons derde seizoen met jonge ambitieuze schaatsers, zijn we wederom blij met de stap die deze TalentNED-ers hebben gemaakt. Iedereen is sporttechnisch op een mooie plek terecht gekomen en kunnen als neo-senior doorbouwen aan hun carrière. We zijn trots en verheugd om weer zeven nieuwe schaatsers te verwelkomen, waarvan de meesten eerstejaars A-junior zijn. Samen met de vijf schaatsers, die hun tweede jaar ingaan, hebben we voor het nieuwe seizoen twaalf schaatsers. Deze zijn verdeeld over vier meisjes en acht jongens.”

De talenten zullen net als andere jaren in de basis een allround programma gaan volgen. ,,Daarbinnen zullen we differentiëren naar duur- en sprinttalent. Inmiddels zijn we met het team voor het seizoen 2023-2024 al weer drie trainingsprogramma’s onderweg en kan er geconcludeerd worden dat de groep al zeer snel naar elkaar toe is gegroeid is. Tevens is het merendeel al naar Enschede is verhuisd.”

TalentNED is een initiatief van Infestos, een duurzame investeringsmaatschappij uit Enschede. Naast talentenprogramma’s in meerdere sporten biedt TalentNED een platform gericht op talentontwikkeling voor het bedrijfsleven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie