Meanderverpleegkundige Kimberly: ‘Ik ga door met watersporten totdat ik grijs en bejaard ben’

27 aug, 12:30 Overig
Collectie Kimberly Smit
Kimberly Smit gaat blootvoets over de schans.
Kimberly Smit gaat blootvoets over de schans.

REGIO Haar vader zag achttien jaar geleden in Frankrijk iemand op blote voeten waterskiën en niet veel later volgde vader Smit. De toentertijd vierjarige Kimberly raakte enthousiast en tegenwoordig is ze met een goedgevulde prijzenkast hét Nederlandse boegbeeld in de watersportwereld van deze bijzondere sport.

Ze traint bij Waterskivereniging Maurik (WSV) en daarnaast werkt de fanatieke sportster fulltime als verpleegkundige bij het Meander ziekenhuis in Amersfoort. Met zeven á acht trainingen per week en de gezonde levensstijl van de Amerongse, gaat Kimberly als een topsporter door het leven.

BLOTE VOETEN Waterskiën is nog geen grote sport in Nederland, laat staan om blootsvoets achter een speedboot te gaan hangen. Bij deze waterski-vorm is een hoge snelheid vereist. ,,Ik ga 69 kilometer per uur waarbij de snelheid op 66 kilometer per uur ligt zodra ik over de schans ga. Ja, je voelt het wel als je het water raakt, het is dan ook een fysiek zware sport, omdat je regelmatig harde klappers maakt’’, aldus de meermaals Europees kampioene.

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.