Susan scoort bronzen medaille op WK in Italië

22 aug, 15:45 Overig
Gerrit Steen
Afbeelding

AMERSFOORT Op zondag 14 augustus vertrok Susan en haar man Leon met een volgeladen auto en haar beide honden Jett en Juul, beide labrador retrievers, richting Voghera in Noord Italie om deel te gaan nemen aan de 19e ParAgility World Championship Agility , PAWC. Dit is een wereldkampioenschap agility voor deelnemers met een beperking, Susan is een gebruikster van een elektrische rolstoel en heeft in 2002 dit wereldkampioenschap opgericht om zo mensen met een beperking de gelegenheid te geven ook deze sport op hoog niveau te kunnen laten zien.

Susan zelf neemt ook deel aan de Nederlandse competitie agility voor valide deelnemers, zoals de meeste deelnemers met een beperking ook in hun land doen, maar op dit wereldkampioenschap zijn de regels iets aangepast zodat iedereen in zijn eigen categorie qua beperking, met deelnemers van hun eigen niveau kunnen strijden om de beste plaatsen op het podium.

GROOT EVENEMENT Susan Rekveld: ,,Dit is een groot agility evenement, welk samen wordt georganiseerd met de International Mix & Breed Championship Agility voor valide deelnemers, IMCA. Agility is een hondensport waarbij de handler, begeleider van de hond, zijn hond door een parkoers stuurt met toestellen als hoogte- en breedtesprong, tunnels, band, paaltjes (12 stuks..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.