Afbeelding
Eigen foto

Amersfoortse Joske van Koelen naar WK voltige in Denemarken

Overig

AMERSFOORT De Amersfoortse Joske van Koelen (28) is geselecteerd voor deelname aan de wereldkampioenschappen voltige in Herning, Denemarken.

In Herning worden van 5 tot en met 14 augustus aanstaande de vierjaarlijkse wereldkampioenschappen van de verschillende paardensportdisciplines gehouden, waaronder ook voltige. Voltige is een artistieke sport die wordt omschreven als combinatie van turnen en dans op de rug van een galopperend paard. Bondscoach Claire de Ridder heeft drie dames geselecteerd voor TeamNL. Zij licht haar keuze voor Joske toe: ,,Joske van Koelen is mentaal heel sterk en is het afgelopen jaar enorm vooruitgegaan. Ook heeft ze zich goed laten zien tijdens de internationale wedstrijd CHIO Aachen.”

Met het paard Chameur en longeur Rian Pierik vormt Joske een vast team, waarmee zij traint en aan wedstrijden deelneemt. Joske is op haar elfde begonnen met deze sport bij Voltige Vereniging Groenendaal, tussen Amersfoort en Bunschoten. Hier heeft zij jarenlang getraind en toegewerkt naar het hoogste internationale niveau, onder leiding van Manon Swanenburg. Uiteindelijk heeft zij eind 2019 de overstap gemaakt naar VV de Heerevelden in Handel, Noord-Brabant, waar zij nu getraind wordt door Diede Pierik.

Afgelopen seizoen viel alles op zijn plek voor Joske. Het paard waarmee ze start geeft haar veel vertrouwen en hiermee heeft zij zichzelf goed kunnen laten zien op de internationale wedstrijden. Haar scores zijn flink gestegen ten opzichte van vorig jaar. Dit was genoeg om opgenomen te worden in het Nederlands kader en voor de bondscoach om Joske op te nemen in de selectie voor Herning. In april dit jaar werd zij tweede op het NK en in het Franse Saumur behaalde zij de derde plaats.

De laatste weken voor het WK bestaan, naast haar werk, uit veel trainingen. Samen met de bondscoach en andere internationale trainers worden de laatste puntjes op de i gezet.

Afbeelding
advertentie
advertentie