Afbeelding
Sjaak Hazeleger

Dames van Sonics Amersfoort zijn landskampioen

Overig

AMERSFOORT Dames 1 van floorball vereniging Sonics uit Amersfoort is voor het eerst sinds 2013 weer landskampioen geworden. Afgelopen zaterdag pakten zij ook de winst in de bekerfinale, waardoor de dubbel een feit is. 

In sportcentrum Bokkeduinen zaten de tribunes helemaal volgepakt met publiek. Voor de ogen van deze supporters wisten de Sonics dames te winnen van HSK Agents, een gecombineerd team uit Den Haag en Amsterdam. Hoewel Isra Eglin namens de Amersfoortse dames de score opende, was de start van de wedstrijd lastig. De spanning, de warmte en de kwaliteiten van de tegenstander leidde al snel tot een 3-1 achterstand. Sonics wist de wedstrijd naar hun hand te zetten en halverwege de wedstrijd werd de score gelijk getrokken door Ilse Stoffers, de topscorer van het team. 

HOGE VERWACHTINGEN Na een felle periode, waarin meerdere tijdstraffen werden uitgedeeld, liep Sonics uit naar een eindstand van 9-5 en was de overwinning daar. Iris Stokman vertelt: ,,Het was echt een zware en hele leuke wedstrijd. HSK Agents zorgde ervoor dat wij het beste uit onszelf moesten halen en dat lukte. Ik ben heel erg trots op de groei die het team dit jaar heeft doorgemaakt en dat we de hoge verwachtingen hebben waargemaakt in het slot van het seizoen.” 

Sonics dames 1 heeft een sterk seizoen seizoen gedraaid met veel overwinningen. De landskampioen wordt echter pas in de play-off finale bepaald, één spannende wedstrijd die beslissend is. In deze wedstrijd werden de Flames uit Nijmegen met 8-0 verslagen. Door deze overwinning mogen de Amersfoortse dames Nederland gaan vertegenwoordigen in de Europa cup-voorrondes. Bestuurslid en verdediger Danielle Michels: ,,In coronatijd zijn wij helaas veel leden kwijtgeraakt, zoals bij veel binnensporten het geval is. Met het pakken van de dubbel en het spelen in Europa hopen we de bekendheid van floorball verder te kunnen vergroten in Amersfoort.”

advertentie