Afbeelding
Jumbo Visma

De Jumbo Visma ‘DikkenBandenRace’ komt naar Amersfoort

Overig

AMERSFOORT Op zaterdag 20 augustus rijdt de grote Spaanse ronde, de Vuelta, tijdens de tweede etappe van ‘s-Hertogenbosch naar Utrecht ook door Amersfoort. Onder het label LaVuelta033 worden er in hetzelfde weekeinde door de Stichting Wielerpromotie Amersfoort in samenwerking met de Wielervereniging Eemland een klimtijdrit, een Spaanse avond en toertochten georganiseerd.

Op 18 mei is de eerste activiteit binnen het LaVuelta033 programma, namelijk een ‘DikkeBandenRace’. ,,Het zijn wedstrijdjes voor kinderen in de leeftijd van 2 t/m 12 jaar”, zegt organisator Gert-Jan Nederend. ,,Jumbo-Visma heeft aangeboden om dit met ons te organiseren. Een mooie activiteit voor kinderen passend binnen ons LaVuelta033 programma. Hiermee verwelkomen we als stad de doorkomst van de grote Spaanse ronde.”

De DikkeBandenRace wordt op woensdagmiddag 18 mei georganiseerd op het veilige parcours van Wielervereniging Eemland op het sportpark Zielhorst. In samenwerking met de SRO Buurtsportcoaches en studenten van het Wijk-Leercentrum Park Zielhorst te Amersfoort wordt vanaf 14.00 uur gestart in de leeftijdscategorieën vanaf 2/4 jaar (ook loopfietsjes) tot en met 12 jaar. ,,Het gaat dus echt om dikke banden en dus vooral geen racefietsen”, zegt Nederend. ,,Maar een gewoon stadsfietsje mag ook hoor!”.

Op de dag van de doorkomst van het grote peloton door Amersfoort, zaterdag 20 augustus, wordt in Utrecht de finale georganiseerd van deze door Team Jumbo Visma Academy mogelijk gemaakte DikkeBandenRace. De top 3 van elke DikkeBandenRace wordt hiervoor uitgenodigd. Deelname aan de DikkeBandenRace is gratis. Om mee te doen is het noodzakelijk om een ticket te reserveren via https://lavuelta033.nl/dikkebandenrace

advertentie