Afbeelding
Pixabay.com

Rugby-bondscoach Zane Gardiner nieuwe hoofdtrainer RC Eemland

3 april 2022 om 18:30 Overig

AMERSFOORT Huidig rugby-bondscoach Zane Gardiner is per 1 augustus 2022 de nieuwe hoofdtrainer van Rugby Club Eemland. Gardiner zal de Amersfoortse rugbyclub helpen om de vurige ambitie waar te maken: standaard in de Top 4 van de Ereklasse. Verder wordt Gardiners opdracht dat ook de Eemland-jeugd zich ontwikkelt naar topniveau.

Sinds twee jaar speelt Heren 1 van Rugby Club Eemland in de hoogste rugbycompetitie: de Ereklasse. Zane Gardiner, die behalve bondscoach ook bondscoach was van Nederland U20, moet de Amersfoortse atleten verder naar de top leiden. ,,Wij willen als Rugby Club Eemland groeien met onze eigen jeugd en daarmee het hoogste niveau halen in Nederland en ook proberen internationaal stappen te zetten”, aldus Eemland-voorzitter Michiel Campagne. ,,Om dit te bereiken, zullen we de organisatie moeten versterken, waarin wij ons kader en trainers opleiden en de jeugd een speelstijl meegeven die al vanaf een jonge leeftijd wordt bijgebracht.”

Het is Eemlands ambitie om structureel een Top 4-club te worden. In de hoogste regionen van de Ereklasse dus. René Koch, hoofd technische zaken van Eemlands senioren: ,,Wat betreft de jeugd spelen er nu meerdere teams in de Plate, maar we willen terug naar de Cup. Het hoogste competitieniveau voor jeugd.” Koch verwacht dat een hoofdcoach van dit kaliber aantrekkingskracht heeft. ,,Met iemand als Zane Gardiner trekken we hopelijk talenten uit de omgeving aan. Ook bij de jeugd, zodat we onze eigen spelers kunnen opleiden tot uitstekende senioren.”

In Gardiner heeft RC Eemland de ideale kandidaat om de club structureel naar de top te brengen, denkt voorzitter Michiel Campagne. ,,Wij zijn trots dat Zane zich bij onze club wil aansluiten en ervoor zal zorgen dat programma’s zoals ‘trainers voor trainers’ en opleidingen van Rugby Nederland leiden tot het resultaat waarvoor Rugby = Amersfoort staat; voor topniveau.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie